Thursday, August 11, 2016

Had a busy day...

... yesterday!

Hubby and I had be out of the house early. When we were finished with that, we both got haircuts. Then we decided to go food shopping since we were out anyway.  That made us hungry so we stopped to pick up a bite to eat. When we finally got back home, the stupid internet went down for a few hours. (again). After supper we had some company. It was a looong day for us old folks, that's for sure!

Early morning sun shine - it didn't last long.


 This little feller was on our table out on the deck:


 Looks like he was taking a nap:


 When I went out later he was gone.


:o)

Had a busy day..

Wednesday, August 10, 2016

Oh, how I wish.....

..... that this was MY home!








For a virtual 360 degree tour of the rooms, go here and scroll down to the pictures:
http://www.onlinepropertyshowcase.com/showcase/10328/

:o)

Today's funny :o)



Just stuff

Not much going on in Coopville...

The gang being let out of run. If I don't walk over there fast enough Charlie starts with his big mouth:


 Decided to keep the squash in the tub - it's really growing well in there. We had to put a wire fence around it because the furry kind of critters were eating all the flowering tops.


 Spaghetti squash! Yummy!


 There were flowers on those stems:


 When they get too big and heavy, they can rest on the rocks:


One lonely little cloud:


 Charlie's feathers:


 Lettuce ad tomatoes from the garden:


 They made a delicious salad!

:o)





Tuesday, August 9, 2016

The Burrowing Owl

The Burrowing Owl
Burrowing owls (Athene cunicularia) are so named because they live underground in burrows that have been dug out by small mammals like ground squirrels and prairie dogs. They are covered in brown spotted feathers and have long legs. They also sport distinctive white “eyebrows” above bright yellow eyes. They are one of the smallest owls in North America.
Burrowing owls eat small mammals such as moles and mice during late spring and early summer. Later they switch to insects, especially grasshoppers and beetles. Burrowing owls are also known to eat birds, amphibians and reptiles.
Current burrowing owl population estimates are not well known but trend data suggests significant declines across their range. Most recent official estimates place them at less than 10,000 breeding pairs.

Mating Season: Early spring.
Gestation: 28 days.
Clutch size: 3-12 eggs.

The young owls begin appearing at the burrow’s entrance two weeks after hatching and leave the nest to hunt for insects on their own after about 45 days. The chicks can fly well at 6 weeks old.






Burrowing owls are distributed from the Mississippi to the Pacific and from the Canadian prairie provinces into South America. They are also found in Florida and the Caribbean islands. Burrowing owls have disappeared from much of their historic range.

Unlike other owls, burrowing owls are active during the day, especially in the spring when they gather food for their large broods. This species of owl prefers open areas with low ground cover. They can often be found perching near their burrow on fence posts and trees.
Burrowing owls make a tremulous chuckling or chattering call. They also bob their heads to express excitement or distress.
Burrowing owls often nest in loose colonies about 100 yards apart.
During the nesting season, burrowing owls will collect a wide variety of materials to line their nest, some of which are left around the entrance to the burrow. The most common material is mammal dung, usually from cattle. At one time it was incorrectly thought that the dung helped to mask the scent of the juvenile owls, but researchers now believe the dung helps to control the microclimate inside the burrow and to attract insects, which the owls may eat.

Did You Know?

When alarmed, young birds will make a hissing call that sounds like a rattlesnake.

Source: http://www.defenders.org/burrowing-owl/basic-facts

 :o)

Today's funny :o)